12.05.2015 г.

Линдберг и полетът на въображението





Колко високо са мечтите ти? Има ли начин да не успееш да ги стигнеш, защото ти самият си толкова дребен и уж незначителен? Ще успееш ли да полетиш, въпреки че вятърът все духа насреща ти? Все въпроси, които малкото мишле Линдберг дори не си задава. Щом имаш мечта, трябва да се бориш за сбъдването ѝ на всяка цена.

„Линдберг. Приключенията на мишлето летец“, Торбен Кулман,
изд. Ентусиаст
„Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ е вълнуваща история за полета на въображението и безграничната сила на един мечтател. И най-прекрасното е, че е напълно истинска…

На 20 май  1927 г. Чарлз Линдберг става първият човек прелетял без кацане Атлантическия океан. Именно това събитие преразказва Торбен Кулман в дебютната си книга. И тъй като избира за свои читатели децата, на помощ идва умението му да рисува. Резултатът: прекрасно илюстрована книга, която поднася по забавен, достъпен и интересен за децата начин исторически факти.



Като изключим преобладаващата тъмна гама цветове, „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ е просто чудесна - истинско вдъхновение и незаменимо четиво, към което децата ще се връщат отново и отново. С нетърпение очаквам да видя и следващите книги на Торбен Кулман, които, сигурна съм, много бързо ще ни станат любими. Точно както се случи и с тази за малкото мишле летец.



by argi

0 коментара:

Публикуване на коментар