7.11.2016 г.

За книжарницата с любов

Моята любима книжарница

Нека всички си го признаем. Книжните плъхове обичаме да четем за книжарници. Започна се с „Книжарничката на острова“, мина се през „Парижката книжарница“ и се стигна до „Денонощната книжарница на мистър Пенумбра“ и най-чаровната и мила за мен „Моята прекрасна книжарничка“. Четем и препрочитаме, мечтаем да извадим късмета, да съберем силите (и парите!) и да ни стиска... да отворим собствена книжарница. Да, ще бъде малка, уютна, ще познаваме всичките си клиенти, ще говорим на „ти“ и ще знаем какво обича да чете всеки един от тях. Сутрин няма да ни тежи, че отиваме на работа с огромна чаша кафе, въпреки че миналата вечер сме откарали до посред нощ сред лавиците и кашоните с книги.

Факт. Иска ни се.

Но ако тази година не е вашата година и мечтите все още действат единствено в главата ви, можете да подкрепите хората, които наистина са инвестирали всичките си усилия и средства, за да отворят книжарница. Както и тези, които работят в нея. Те се трудят неуморно, за да разполагат с всяка книга, която потърсите, и четат непрекъснато, за да могат да ви предложат подходящата книга, когато дори вие не я разпознавате. Те са се примирили, че няма да станат милионери, защото това не е единствено бизнес, а и кауза. Те работят усърдно, за да продължават да осъществяват своите и вашите мечти.

На 1 ноември стартира третото издание на конкурса „Моята любима книжарница“, за който сме ви разказвали не веднъж, а два пъти. Тук е мястото да похвалим сдружение „Всичко за книгите“ за усилията, които полага - знаем колко много работихте и продължавате да работите, за да се радваме ние, книжарите и читателите, на привилегията да бъдем свързани от нещо толкова хубаво.

За любимата си книжарница можете да гласувате чак до 4 декември, а награди ще има и за гласувалите и за победителите. Нека отдадем заслуженото на хората, които са достатъчно смели да бъдат най-здравата връзка между издателите и читателите.

Гласувайте ТУК

Четецът

0 коментара:

Публикуване на коментар