11.01.2011 г.

На извънземните с любов


Ако светът наистина свърши през 2012г. и извънземните населят нашата планета (или поне останките от нея) какво ще оставим след себе си, за да докажем съществуването си? Това е главната предпоставка за създаването на Earth (The Book): A Visitors Guide to the Human Race, книга, издадена с помощта на Comedy Central и ежедневното шоу с Джон Стюарт. В нея има страшно много самоирония към човечеството – от това как сме изглеждали/изглеждаме, какво сме осъществили, постиженията ни в обществото до политиката, религията, науката и културата и всичко това, събрано в 246 страници.
Най-общо книгата би трябвало да е продължение на
America (The Book): A Citizens Guide to Democracy Inaction, която се продаде в над 2 млн копия и остана в класацията бестселъри на The New York Times в продължение на една година, но всъщност сама по себе си Earth (The Book): A Visitor’s Guide to the Human Race няма почти нищо общо с предишната, а дори се предполага, че ще я надмине по продажби.

Какво остава за нас, освен да се полюбуваме на няколко странички и да се надяваме, че някой ден ще можем да разглеждаме подобни книги в ръцете си :)




Съдържание

Сетивата, обяснени с "г-н Картофена Глава" - известна играчка, чиито сетивни органи могат да се премахват много лесно и да се прибират в... дупето му.



Религия


Различните молитви


Карта на Йерусалим


Рай и Ад


Различните видове семейство - от бащата (Дарт Вейдър - емоционално нестабилен) до бабата (рапърка или не)




Животът



Кръговратът на живота



Цвят на кожата



Човекът, представен с Витрувианския човек на да Винчи, изобразен като известа игра, наречена "Операция"



Науката


Перидочна таблица на синтетиката


by argi


0 коментара:

Публикуване на коментар