21.05.2011 г.

Честит празник на всички книго...ли:)

На днешната дата, 21-ви май, православната църква отбелязва Деня на Йоан Богослов.

Апостол Йоан Богослов е смятан за най-любимия ученик на Исус Христос и единствен измежду дванайсетте, който е пътувал навсякъде с учителя си и неизменно е останал до разпнатия Христос. Той е автор на пет от книгите в Библията, сред които и "Откровение на Йоан / Апокалипсис", в което се описва краят на света, както и на фразата "В началото бе Слово, и словото беше у Бога, и Бог бе Слово" (Евангелие от Йоан 1:1). Може би това е и причината символът на Апостол Йоан Богослов да е не друг, а книгата.

Освен покровител на композиторите, художниците и всички, занимаващи се с изкуство, теолозите и приятелствата, Апостол Йоан Богослов е патрон и на всеки, който работи в сферата на книгата: писатели, издатели, редактори, книготърговци, печатари, книговезци, производители на хартия и не на последно място – книгоиздателите!
Екипът на Четецът честити празника на всички колеги от 2-ри курс Книгоиздаване, на всички останали колеги от специалността, на преподавателите, които са се отдали напълно на нас и на всичко, свързано с книгата, на всички книгоиздатели, книжари,  писатели и редактори! Дано професиите ви носят винаги щастие и удовлетворение!

Екипът на Четецът благодари на Георги Георгиев за помощта и съвместната работа, на Гриша Атанасов за подкрепата при стартирането на блога ни и на доц. д-р Милена Цветкова за предоставената преди и сега информация и за помощта, която, убедени сме, ще продължава да ни оказва!:) Честит празник!

0 коментара:

Публикуване на коментар