29.02.2016 г.

Започва надпреварата за най-любима книга

След като наскоро избрахме любимата си книжарница, дойде време да се разбере и кои са любимите книги на българските читатели. С отговорната задача да събере и преброи гласовете отново се заема сдружение „Всичко за книгите“, така че ако си над 16 и искаш да отличиш най-добрата (според теб) книга за изминалата 2015 г. отиди на www.vsichkozaknigite.bg и гласувай за фаворита си. 

Конкурсът се състои от два етапа. Първият ще протече между 29.02 и 08.04.2016 г. и в него ще може да се гласува в шест категории: „Съвременна художествена проза и поезия“, „Трилъри и криминална литература“, „Фантастика, фентъзи и хорър“, „Дамски романи“, „Исторически романи“ и „Нехудожествена литература“. Във втория етап ще останат по три книги във всяка категория и до 17.04 читателите ще имат възможността сред тях да откроят своите любимци.

В „Моята любима книга“ можем да избираме заглавия, които са се появили за първи път на българския пазар през 2015 г., независимо дали са преводни или от български автори. Издателите са подбрали 300 от най-добрите книги за миналата година, но само една ще получи приза „Любима книга на България“. 

И не забравяйте, че докато ние избираме любимите си четива, най-малките читатели също могат да го направят, но в един друг конкурс - „Бисерче вълшебно“ ;)


Основен партньор на конкурса „Моята любима книга-2015“ са НДК и Литературен клуб „Перото“. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“. Oсновен медиен партньор е БНТ, а медийни партньори: Actualno.com, AzCheta.com, Stand.bg, и Chetecut.com.

0 коментара:

Публикуване на коментар