26.09.2010 г.

Четецът препоръчва...

"Тайният живот на великите автори" е една забавна книжка с много добри комиксови илюстрации. Върши страхотна работа за запълване на свободното време - казва по нещо ново и естествено повтаря вече казани неща. Авторът не е известен в България, но като че ли не е такъв и в чужбина. Естествено това няма никакво значение, защото книгата не претендира нито да е много сериозна, нито съвсем достоверна и все пак е поднесена отчасти във формата на енциклопедия, но с чувство за хумор.
Всъщност това, с което "Тайният живот на великите автори" е най-интересна е, че разкрива по нещо любопитно за едни от най-добрите писатели, които всички познаваме. Прекрасен завършек на книгата е приложението - кратки факти за някои от авторите, изброени преди това. Категориите са "Странни професии", "Литературни любимци", "Литературни вражди", "От перо живя, от перо умря" и "Прословути последни думи". От последната любима ми е фразата на Оскар Уайлд: "Тапетите и аз водим дуел на живот и смърт. Един от нас трябва да се махне оттук - или аз, или те!"
Издателството е "Сиела",а цената е 18лв (в интернет се намира и за 16-17лв). За тези, които още се чудят - страници 11, 12 и 13 са достъпни за безплатно прочитане в интернет.

by argi

0 коментара:

Публикуване на коментар