29.09.2010 г.

We love Agatha

На 15 септември тази година се навършиха 120 години от рождението на великата Агата Кристи. За да почетат паметта й, многобройните фенове в България ще имат възможността до края на 2010г. да участват в много и все различни инициативи, игри и конкурси. Организатор на събитието "Дни на Агата Кристи в България" е издателство "Ера", а инициативите, които предлага са следните:

• Под надслова „Търси се най-големият фен на Агата Кристи” на интернет сайта на издателство ЕРА ще стартира игра, в която участниците ще доказват познанията си за любимата си авторка.
• Учредява се награда на името на Агата Кристи за криминален разказ или роман. Срокът на конкурса е до края на 2010 г., а победителите ще бъдат обявени през месец януари 2011 г.
• В 10 книжарници в цялата страна читателите ще се почерпят с вкусен бонбон по случай рождения ден на писателката.
• В рамките на две седмици книгите на Агата Кристи ще се продават с отстъпка във всички търговски обекти в страната.
• Сред потребителите на интернет сайта "Аз-жената" ще бъде организиран конкурс, свързан с тортата „Сладка смърт”, която се споменава в романа „Предизвестено убийство”. В родината на Кристи е изготвена специална рецепта за сладкиша, така че всички почитатели на Агата да могат да се насладят на вкусното изкушение.
• В групата "Агата Кристи - кралицата на криминалния жанр" във Фейсбук вече тече фотоконкурс „Аз обичам Агата Кристи”. Феновете на писателката ще доказват любовта си към нея чрез снимки с нейните книги, а най-харесваните и коментирани фотографии ще получат награди.
• Специално внимание ще се обърне и на по-младите почитатели на Агата. Ще бъдат проведени интригуващи игри с най-популярните интернет сайтове.
• Внукът на Агата Кристи Матю Причард ще даде телефонно интервю за Българската Национална Телевизия.
• Всички книги на Агата Кристи, издадени през 2010 г., са отпечатани с юбилейно лого.
• На победителите в различните инициативи ще бъдат раздадени разнообразни награди – юбилейни игли, изработени във Великобритания специално за случая, книги на Агата Кристи, билети за театралните постановки „Десет малки негърчета” и „Капан за мишки”.

За тези, които са останали без награда, Четецът горещо препоръчва сами да се наградят (и естествено да уважат Агата Кристи) като посетят "Десет малки негърчета" в ТБА.
Ние ще почетем Първата крими дама с няколко специални поста тук и естествено ще гледаме представлението в ТБА за пореден път!
За повече информация относно "Дни на Агата Кристи в България" на сайта на изд. "Ера".

0 коментара:

Публикуване на коментар