29.10.2010 г.

OTKAT

Помните ли света, в който ви потопи "18% сиво"? Весел, отчаян, пиян, заснемащ, напушен, възбуден, влюбен...точно като един човешки живот. Усмихвате се...значи си спомнихте...А сега прелистете страниците на "Кратка история на самолета" една по една в главата си. Там се разиграва същото- един живот в много истории- понита, фотоапарати, торти, телефони, Коледи, болести, любови, уискита...много горчиви и много "сладки" неща. А ние от Четецът обичаме и двете...е, добре, де, сладките повече...:)

За щастие, Захари Карабашлиев ни дава още един повод за размишления и това е новоизлязлата му книга "Откат", която представлява сборник от диалози и пиеси. Няма да кажем повече за нея, защото знаем, че ще си я купите, ще я прочетете и надяваме се, ще ви се услади. Тайната, която ще ви подшушнем ние е...(тържествено мълчание...), че Захари Карабашлиев е един от най-любимите автори на екипа на Четецът и затова още утре и ние ще изтичаме до книжарница "От А до Я", за да си купим новата му книга...Ще помиришем току-що отпечатаните страници, ще си направим чаша ароматно и силно кафе, ще седнем на някое удобно и уютно местенце и ще потънем в...живота. И...знаем, че той ще ни се услади!

Поздравления на г-н Карабашлиев за новата му книга, пожелаваме му тя да пожъне заслужен успех и да вдъхнови много хора като нас!

А на читателите- приятно и "вкусно" четене!

Enjoy!

P.S. След кратка консултация- книгата е в книжарниците от понеделник. Четецът се извинява за грешката на хората, които са се ентусиазирали, изтичали са веднага да си я купят и са се разочаровали...

By Beni

4 коментара:

  1. //повече коментари - по-добре:Д
    Въпреки разказвателния му уклон (или е по-удачно да го наречем "фотографски"?), мога смело да кажа, че още в "Неделя вечер" видях една добре структурирана драматургична рамка, действие и изобщо е налице театрално случване (още на ниво текст), което лично за мен е повече от добра заявка за нещообещаващ игрови автор.
    Та, благодаря за информацията, още другата седмица чупя касичката-радиатор(може и онази телевизор, мхм) и го купувам за собствено ползване.:Д

    ПП:Приятни хора, приятен блог. Все така!;

    ОтговорИзтриване
  2. Хубава книга. Аз я прочетох. "Откат" според мен би била предизвикателство за режисьорите. В "Откат" има един Стойчо, с който не знам кой режисьор би се справил. По театри в Америка съм гледал такива пиеси - в тях частите (например преди и след антракта) не са логично свързани, но в България знам, че това не се прави и не съм сигурен как би се приело. В момента разбрах, че "Откат" се прави в Театъра на армията. Казаха ми, че режисьора е млад, талантлив човек. Чакам премиерата, за да отида да гледам. Решението на Стойчо в тази пиеса ми е много любопитно.

    В книгата са ценни и диалозите - забавни, динамични, точни, нищо излишно не открих. Захари е наистина човек с дарба. Препоръчвам книгата. Дано в Армията да се получи добра постановка. Пожелавам го на екипа!

    ОтговорИзтриване
  3. И на нас книгата ни хареса много, но ние и не сме очаквали друго от Карабашлиев! Мнението ви е много ценно за нас, а и в случая е близо до нашето! Благодарим за коментара!:)

    ОтговорИзтриване