13.11.2010 г.

Zeitgeist - от кинолента на хартия


Колкото повече научавате... толкова нещата стават по-очевидни и започвате да прозирате лъжата навсякъде.

Джералд Маси


Може би повечето от вас са гледали уникалния филм, който преди няколко години разтърси из основи представата на хората за обкръжаващия ги свят. Е, ако не сте - не само, че можете да го направите веднага, но вече можете да се сдобиете и с книга, посветена изцяло на първата част от видеото.
Филмът Zeitgeist излезе в края на 2007г. и оттогава е гледан повече от 6млн. пъти онлайн! За изключително кратко време той получи няколко номинации и награди в интернет и на престижни фестивали като Activists Film Festival в Холивуд, но беше и също толкова критикуван, заради самото естество на разглежданите теми.
Книгата предстои да бъде четена с нестихващ интерес от феновете на лентата, макар че на пръв поглед просто я преразказва. Zeitgeist Духът на времето изследва и доказва научно съществуването на обезпокояващи прилики между древни египетски религии и християнството. В книгата всъщност са поместени нови, по-различни аргументи, доказващи "религиозната конспирация". Zeitgeist Духът на времето е написана от Д.М.Мърдок - изследовател на религиите и древните митове и консултант на документалния филм.

by argi

0 коментара:

Публикуване на коментар