30.03.2011 г.

Трилърът, в който ни вкара издателство “Enthusiast”


Преди около месец издателство “Enthusiast” ни представи първия том на новия си сборник с криминални разкази - “Трилър”. В моето семейство почти всички имаме слабост към криминалния жанр и веднага купихме книгата. Мина още около седмица докато и аз успея да се добера до томчето. Когато най-накрая то се озова в ръцете ми вече знаех, че ще го изгълтам на един дъх. Затова не бързах да започна.

Насладих се на оформлението(поздравявам дизайнерите на корицата- Вихра Стоева и Лиляна Карагьозова), мириса на мастилото, подбора на шрифта, с който са изписани имената на авторите. Това беше чудесно начало. После внимателно обмислих ролята на Джеймс Патерсън за успеха на сборника “Трилър”. Според моите изчисления заслугите му са огромни. Патерсън е световноизвестен американски криминален автор, носител на доста награди. Мислех си, за какво му е на този човек да събира чужди разкази като си има свои книги. После заключих за себе си, че всъщност с тази постъпка Патерсън доказва, че е истински ценител на трилъра. Затова и старанието му да събере най-добрите криминални разкази на едно място се е оказало толкова плодотворно и успешно.

Това наистина са най-напрегнатите и изкусно написани криминални разкази, които съм чела. Ако искате нещо, чийто край ви става известен с прочитането на първия ред, “Трилър” определено не е вашата книга. “Enthusiast” и Джеймс Патерсън ни изправят лице в лице с най-добрите професионални и непрофесионални криминални писатели в среща на тъмно, от която не можем, а в последствие и не искаме да избягаме. Ако си мислите, че всичко сте видяли и прочели, определено се намирате далеч от истината и само на една ръка от “Трилър”-ът, който ще обтегне нервите ви, ще изостри сетивата ви и ще ви поиска целите само за себе си; това е “Трилър”-ът, който ще ви “разкаже играта” и това ще ви хареса. Не ми вярвате? Прочетете го, за да успорите или потвърдите мнението ми! Прочетете го, ако ви стиска...и бъдете спокойни- има и втори том, който също се готви да ни разтърси!

Повече информация за книгата- на сайта на издателство Enthusiast: ТОМ 1 ТОМ 2

By Beni

0 коментара:

Публикуване на коментар