29.07.2011 г.

Banned Books Week

BannedBooks Week e ежегодна американска кампания, целяща да отпразнува свободата на четене и фокусираща се върху забранените и предизвикателни книги, които, според концепцията на кампанията, трябва да бъдат на разположението на всеки, който би искал да ги прочете, за да формира сам гледната си точка, а не тя да му бъде наложена.

На 27 юли тази година, Publishers Weekly обяви в кратка статия, че през 2011 година Banned Books Week ще се проведе между 24-ти септември и 1-ви октомври и основната тема ще бъде свободното четене в Интернет. Тази година всеки може да вземе участие в събитието, независимо къде се намира, като се запише с камера как чете част от любимата си забранена книга и качи видеото в специалния канал на Banned Books Week в YouTube.
  
Читателите могат да си изберат която и да е забранена книга и да прочетат откъс от нея във времево разстояние от 2 минути. Хора, които са защитавали или са се борили за забранените книги, могат да опишат опита си максимум в 3 минути. Книгоразпространители могат да изпращат видеата си на Американската фондация на книгоразпространителите за свободно изразяване, където филмчетата ще бъдат редактирани, ще им бъдат добавени логата на книжарниците, където са направени и ще бъдат качени в YouTube.


By Beni 

0 коментара:

Публикуване на коментар