31.12.2011 г.

Честита Нова Книжна Година!

Скъпи четци, измина още една година, в която четохме заедно. Преосмислихме Теорията за материята и светлината, изчислихме Самотата на простите числа, изпратихме Малкият Никола към училището – такава бе Кралската воля. Прелистихме Дневникът на Бриджит Джоунс, прочетохме един Естествен роман и написахме един Роман с кокаин. С две думи: отворихме всички Windows on the world и разбрахме, че живеем на Patchwork planet. А маите твърдели, че се намираме в Страната на чудесата и Краят на света наближавал...
Но вие не им вярвайте и не позволявайте 2012-та да се превърне в Трилър. Забравете Какви ги дрънка баща ви, защото на стената ни виси Календар с разкази, който е безценен, а не струва някакви си 9.99 лв.
Сега ни остава да предприемем едно Зимно пътуване с Пътешественикът във времето и неговата жена, споделяйки с тях Всичко, което знаем за любовта. Кой знае? Може би докато пътуваме ще срещнем Човекът със сините кръгове, ще хванем Крадецът на книги, а Проницателят ще събуди Романтичният егоист у нас, за да разберем аджеба какво е чувството Да убиеш присмехулник.
В крайна сметка Слугинята може да изчисти онези 18% сив прах по книгите, за да ви пожелаем начисто: заличете Белезите на изминалата година, не оставяйте страховете ви да ви преборят и смело погледнете в Жълтите очи на крокодилите! Бъдете добри и състрадателни както гласи Дао-то на Пух, изпитайте Любов, по-силна от тази на Жулиета и.... Никога не ни оставяйте – и ние като книгите имаме нужда от Четец ;)
Честита Нова Година!


0 коментара:

Публикуване на коментар