1.12.2010 г.

Коледна приказка за малки и големи

Обичам Коледа...Мисля, че това дори е любимият ми сред всички празници. Коледни песни, подаръци, поднесени с много любов, украсяване на елхи с всевъзможни играчки, преспапиета със снежни човеци и дядоколедовци под падащи снежинки, канелени сладки и горещи чаши чай с капчица мляко...всичко това заформя едно приказно настроение, обземащо те само по Коледа. Тази година, приказното настроение ще е с една идея по-приказно, благодарение на нашия любим писател Захари Карабашлиев и съпругата му- Силвия Валентино-Карабашлиева и тяхната "Приказка".

Авторите на "Приказка"- Силвия и Захари Карабашлиеви

С първи декември дойде(поне за нас) и радостната новина за новата книга, планирана да излезе преди средата на месеца- една приказка, написана преди много време и пренаписана сега, за да може да зарадва читателите точно по Коледа. На Ива Сашева, художник живеещ в Холивуд, се е паднала тежката задача да "нарисува приказката" и по думи на авторите и вида на корицата, виждаме, че тя не просто се е справила, а е придала нов, по-дълбок смисъл на думата "илюстрация".  В интервю за Аглика Георгиева от novinar.net, Карабашлиев казва за предстоящата книга - "Децата ще открият в нея едно, а възрастните друго. И малки, и големи обаче ще намерят в нея доброта и човечност – това, от което имаме най-много нужда около празниците." 

Екипът на Четецът очаква с нетърпение книгата(и ви обещава, че веднага щом я прочете и й се нагледа, ще пише подробна статия за нея:) и ви пожелава една още по-приказна Коледа с прочита й.:)

By Beni

0 коментара:

Публикуване на коментар