12.04.2011 г.

Ferrari създаде най-скъпата нова книга на света

„The Official Ferrari Opus” е името на новата серия от колекционерски издания, която наскоро беше обявена от един от най-могъщите производители на коли – Ferrari. Книгите разказват историята на Ferrari и включват над 2000 снимки и информация за всички модели коли на компанията, както и за пилотите на състезателните от тях.

„The Official Ferrari Opus” : CLASSIC

 Това е класическото издание на книгата, което включва автографите на настоящите пилоти на Ferrari – Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, поместени на специално предвидена посребрена страница. Книгата е лимитирана в 4100 броя, всеки от които може да бъде запазен срещу £2000 на официалния сайт на „The Official Ferrari Opus”.

                
 „The Official Ferrari Opus”:

От това издание са отпечатани 500 броя, всеки от които струва £3750.






„The Official Ferrari Opus”: ENZO 
Това издание на книгата е посветено на основателя на марката Енцо Ферари и носи неговото име. Лимитирано е в 400 броя, като всеки от тях е подписан от всички живи световни шампиони на Ferrari на специално предвидена за всеки от тях посребрена страница. Цената на това издание е £20 000.


„The Official Ferrari Opus”: Enzo Diamante edition

 Toва е изданието, до което ще се докоснат само много отбрани персони, тъй като е предвиден само по 1 брой от него за всяка страна. Книгата тежи 37 килограма, а корицата й е изработена от най-фина кожа. Конят- символ на марката Ferrari, е поместен на корицата и е изработен от 1500 диаманта. Издателите на колекцията от книгите- Kraken Opus/Opus Media Group of London, определят диамантената книга като „Най- изключителното издание, създавано някога”. Може би и затова цената на книгата е 275 000 $ и я прави по- скъпа от някои от колите на Ferrari и най- скъпо струващата нова книга.

 Първото издание от колекцията „The Official Ferrari Opus” се превърна в главен участник в инициативата Journey to Maranello. Книгата ще обиколи всички големи градове, които са домакини на гран при състезания и ще бъде лично подписано от президента на Ferrari Лука ди Монтецемоло и Халдун Ал Мубарак. След като привърши „турнето” си, книгата ще бъде обявена на търг, а набраните от него средства ще бъдат дарени за благотворителност.

Издание от книгите можете да запазите тук
Официалното видео на книгата можете да видите тук
Повече за Journey to Maranello можете да прочетете тук  
Повече снимки и информация можете да намерите на официалния сайт на книгата  






Екипът на Четецът благодари на доц. д-р Милена Цветкова за предоставената информация!




By Beni 

0 коментара:

Публикуване на коментар