13.04.2011 г.

"И това се случваше абсолютно на живо и абсолютно наистина"

Александър Шпатов
  Въпреки че е едва на 26 години, Александър Шпатов с право може да бъде определен като надежда за съвременната българска литература. Той е от новото поколение български автори, намерили себе си в градската тема. Два негови сборника с разкази вече са му спечелили верни читатели. Името му е известно не само у нас, но и в Германия, където има успешно публикувана книга, превърнала го в най-младия български автор, превеждан в чужбина.

"Календар с разкази"
  Тази седмица на българския книжен пазар излиза сборникът му „Календар с разкази“, издание на „Ентусиаст“ – уникално написани текстове, които в никакъв случай няма да оставят читателите равнодушни. Сборникът „Календар с разкази“ съдържа 12 разказа за всеки месец от годината и два допълнителни – за Коледа и Великден. „Това са 14 богати, пъстри и изненадващи, усмихнати истории. Една усмихната книга, която ще усмихне и вас. Шпатов е чудесна шпация между две прескачания на сърцето, изненадваща литературна екстрасистола, каквато чакахме от много време“, споделя редакторът на книгата Любен Дилов-син.

  


  Официалната премиера на книгата ще бъде на 18 април, понеделник, от 18:30 ч. в книжарница "Хеликон" във фоайето на Гранд хотел "България". 
Със специалното участие на Любен Дилов - син.


За Александър Шпатов:

Александър Шпатов е роден през 1985 г. в София. Завършва Американския колеж и магистратура по право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Две негови книги с разкази вече са му спечелили верни читатели: „Бележки под линия“ (2005) и „Разкази под линия“ (2008), издадена в Германия през 2010 г. и превърнала го в най-младия български автор, превеждан в чужбина.

Интервю в списание "Public Republic" - http://www.public-republic.com/magazine/2008/02/1107.php
Статия в Europe.bg - http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=14229&category=248
Страница в Литературен клуб - http://www.litclub.com/library/nbpr/shpatov/index.htm


* Заглавието на публикациата е цитат от "Коледен разказ" на Александър Шпатов - http://liternet.bg/publish16/al_shpatov/koleden.htm

0 коментара:

Публикуване на коментар