16.11.2015 г.

Коя е любимата ти книжарница?


Коя е любимата ти книжарница? Може би кварталната, в която с персонала сте на „ти“ и винаги знаят какво да ти препоръчат? Или онази в центъра, където можеш да накупиш подаръци и да пиеш едно кафе? Ами тази, в която наскоро влезе и спокойно разгледа всички рафтове, без никой да те притеснява? Имаше и една книжарничка, в която направиха всичко възможно да издирят старо издание на любимата ти книга...

Изборът за някои ще е труден, за други пък – много лесен. Коя е любимата книжарница на България?

Националният конкурс „Моята любима книжарница“ започна на 9 ноември и вече тече с пълна сила в портала за книги, четене и литературна критика Всичко за книгите. В рамките на месец читателите могат да посочат любимо място за пазаруване на книги в своя град. Победителят ще спечели уикенд за двама в Рим. Книжарницата, събрала най-много гласове ще бъде обявена за „Любимата книжарница на България“, несъмнено една завидна титла.

Добрите новини не спират дотук. Организаторите обещават да превърнат конкурса в традиционно събитие, което да стимулира диалога за важната роля на книжарите и книжарниците като своеобразен медиатор между читателя и автора/книгата/издателството.

И така, коя е любимата ти книжарница? Имаш време да помислиш до 11 декември 2015 г. Ние вече направихме своя избор.

0 коментара:

Публикуване на коментар