24.12.2010 г.

Звучи интересно

В пощата ни уютно се намести едно писъмце, което ни достави голямо удоволствие. Издателство Милениум ни зарадва с новината за новопоявилата се на българския пазар книга на Рийф Ларсън "Избраните творби на Т. В. Спивет". Корицата е страхотна, а съдържанието изглежда много обещаващо, особено имайки предвид думите на Стивън Кинг: Тази книга постига невъзможното – синтез между Марк Твен, Томас Пинчън и „Мис Слънчице”. Добрите книги забавляват, великите са като откровение за читателя, който ги е разлистил, а тази е истинско съкровище.
Споделяме с вас кратко инфо за романа и се надяваме, че вие ще споделите с нас желанието да четем хубава литература. :)

Телефонен звън внезапно смущава безметежната тишина в самотно ранчо нейде в Монтана. От института Смитсониън търсят „г-н Т. В. Спивет, удостоен с престижната награда „Беърд” и внушителна годишна стипендия”. Никой не подозира, че всъщност за научни заслуги и съвършени ентомоложки илюстрации награждават 12-годишно момче, което досега не е напускало бащината ферма в Средния Запад.
Т. В. Спивет – шесто поколение в рода с това име – обича да скицира света в обем и цвят, звук и движение, вкус и мирис, минало и бъдеще. В ерата на сателити, риалити и свръхскорости, когато Гугъл е новият информационен бог, момчето напуска дома си, за да иде във Вашингтон и да получи отличието си за научни заслуги. Гениалният хлапак, въоръжен единствено с компас, секстант, теодолит, лупа, стара семейна снимка и няколко моркова, се впуска в чудато пътуване през цялата страна.
„Избраните творби на Т. В. Спивет” е роман – пътешествие, роман – фантазия. Онагледен с рисунки, карти и шаржове, излезли изпод ръката на самия автор, той изчиства мислите от всичко затлачено, освобождава въображението и стопля сърцето – пълна противоположност на трескавия делник и спасителен островс рещу урагана на модерността.


by argi

0 коментара:

Публикуване на коментар