21.07.2011 г.

"Алея на книгата"

За втора поредна година, АБК в сътрудничество с община Варна и медийното партньорство на сайта „Аз чета”, организираха „Алея на книгата” в Морската градина. Продължителността на събитието е една седмица (от 18 до 24 юли), а работното време – доста задоволително – всеки ден от 10 до 22 часа. И този път събитието дава възможност на над 30 издателства да запознаят посетителите с най-новите си заглавия и на най-верните почитатели – да се срещнат с много от любимите си автори, сред които и Калин Терзийски, Стефан Цанев, Елена Алексиева, Михаил Вешим.
Всъщност, пиша за това събитие не само за да го отразя. Не мога да не споделя съжалението си, че нямам възможност да го посетя лично. Защото събитията, посветени на популяризирането на книгите и техните автори са доста малко и екипът на Четецът, като хора,  които се интересуват от тях, а и ги изучават, много се радваме на всяко подобно събитие. А и комбинацията от книги, писатели, издателтва, пясък и море си е направо неустоима.

Затова използвам случая да благодаря от името на Четецът и всички безвъзвратно влюбени в книгата хора на АБК, община Варна и сайта „Аз чета” за „Алея на книгата” и всички останали вече организирани и предстоящи приятни инициативи – те са празник за нас!

Повече информация можете да намерите във страницата на събитието във Фейсбук.

By Beni

0 коментара:

Публикуване на коментар